ארועי החודש במוזיאון

כתוב את מה שאתה מחפש וננסה לעזור לך

מה אתה מחפש?

Image Alt

כיתות א'-ב'

ההדרכה במוזיאון לילדי השכבות הצעירות, שמה דגש על סיפורים אישיים, סיפורי חפצים "של פעם" וסיפורי מקום. לביקור במוזיאון ישנן אפשרויות רבות לכיתות א'-ב' ובנושאים שונים בפעילויות המתקשרות לראשית ההתיישבות בעמק ועד היום:

ההדרכה במוזיאון לילדי השכבות הצעירות, שמה דגש על סיפורים אישיים, סיפורי חפצים "של פעם" וסיפורי מקום. מומלץ לשלב סיור תיאטרלי קצר במוזיאון עם פעילויות חוויתיות שמפורטות בהמשך. במבוא, נספר לילדים מסיפורי החלוצים דרך היכרות עם חפצים אותנטיים. ניתן לבנות תכנית מודולרית ע”פ מסגרת הזמן הרצויה. תחנות נוספות שניתן לשלב בביקור:

  • ביתן הדבש- כוורת דבורים פעילה, חפצים הקשורים לדבורים ודבוראים, הכרת מושגים מעולם הדבורים, סדנת יצירה חווייתית להורים וילדים.
  • נגרייה- בתקופת ראשית ההתיישבות מרבית הבנייה הייתה מחומרים טבעיים ומקומיים. נשמע את סיפור חומרי הבנייה המקומיים.
  • אפיית פיתות בטאבון- הסבר על החיטה והכנת לחם בימי החלוצים.
  • חצר הטרקטורים  ג'ון דיר העמק  – הכלים החקלאיים הם הבסיס לאוסף של המוזיאון. בחצר מגוון טרקטורים בגדלים שונים וטרקטור סימולציה. לצד הטרקטורים ההיסטוריים מגוון טרקטורים למשחק עליהם יכולים ילדי הגן לנהוג.
  • במוזיאון חצר גרוטאות מרווחת הכוללת חפצים רבים של פעם. פעילות מומלצת לחוויה משחררת של הילדים, בתוך מתחם שהם מכירים מהגן.

חפצים מספרים

חיי היום יום בתקופת ההתיישבות בעמק יזרעאל דרך חפצים המאפיינים את התקופה. נכיר חפצים מתקופת ראשית ההתיישבות בעמק ונוכל להבין איך התנהלו החיים של ילדים ומבוגרים ללא הטכנולוגיה שסובבת אותנו כיום. בין החפצים: דיליז'אנס (כרכרת נוסעים), מזוודה, אוהל, טוריה, מגל, פרימוס, עששית, פיילה וקרש כביסה,  רדיו, מכונת כתיבה ועוד.  הפעילות מלווה בחקר והתנסות לתוכניות הלימוד במדע וטכנולוגיה.

שביל החלב

מהו התהליך של ייצור חלב ומוצרי חלב? נתחיל בשלב החליבה דרך ייצור החלב (אז והיום) והעבודה ברפת. הילדים יתנסו בחליבה דרך סימולציה יבשלו גבינה על פתיליה ויחבצו חמאה.

נכיר חפצים שקשורים בייצור חלב: מספרי גז, דלי חליבה, פעמון המשכוכית, שרפרף החליבה, מגפיים וחליל הרועים., ונשמע את הסיפורים שמאחורי החפצים, סיפורי הרפתנים ורועי הצאן. אפשרי לשלב ביקור במון החליבה של קיבוץ יפעת- הרפת הגדולה בישראל.

 

דרך הלחם

כיצד הכינו לחם בעולם המסורתי? ואיך מכינים כיום? נתנסה בתהליך מזריעה דרך קציר, דיש וטחינה ובסוף הפעילות נאפה פיתות על טבון. נכיר חפצים שקשורים בייצור הלחם : מגל, חרמש, מורג, כברה ועוד… ונלמד מושגים כמו דייש, חריש , קציר וזריעה באמצעות התנסות. נשמע את סיפורם של החקלאים ועובדי השדה בעמק

"כשסבא וסבתא היו ילדים"

איך נראו חיי הילדים לפני 80 שנה ויותר? נשמע את סיפורם של ילדי החלוצים ונכיר חוויות  החינוך המשותף דרך בתי הילדים, הלינה המשותפת, מחסן הבגדים וחדר האוכל הקיבוצי. נחווה דרך התצוגה את הקיבוץ והמושב, החינוך להתיישבות וחי עבודה. נחזור אל משחקי הילדות הישנים והטובים לפני ששקענו כולנו במסכים.. קפיצה בחבל, גומי, מירוץ שליחים, ים יבשה, הליכה על קביים ועוד.

"לקראת תורה"

פעילות שמיועדת לכיתות ב' לקראת קבלת תורה. במהלכה נשמע סיפורי התנ"ך, חקלאות המסורתית והווי חיי הרועים. כמו כן, נלמד  על כתיבת ספר התורה באותיות סת"ם ועל מסורות לימוד התורה בעבר ונבקר בבית הכנסת המשוחזר. בפעילות יש אפשרות לתחנות סיור מודולריות המשלבות הצגות בשיתוף הילדים (למשל, פגישתם של אליעזר עבד אברהם ורבקה אמנו) ויצירה.

 

לתמונות נוספות לחץ כאן

נגישות